زاروون

مطلب

زاروون

مطلب

انواع پیچ‌دستی

هر کسی که با چوب کار میکند از گیره های متنوع استفاده می‌کند و هیچ موقع از نوآوری در این زمینه خسته نمی شود. از گیره ها در همه کارها  می‌توان استفاده کرد، اما در هر پروژه ای با استفاده از بهترین گیره شما می‌توانید بهترین محصول را در زمان کمتری تولید کنید. در زیر به معرفی انواع گیره (پیچ دستی) پرداخته ایم تا با توجه به نیاز خود مدل مورد نیاز خود را انتخاب کنید.

C شکل :

هر زمانی که صحبت از گیره می شود معمولا اولین تصویری که در ذهنتان می آید گیره های C شکل است. این گیره کاربرد بسیار زیادی دارد.می‌توان برای اتصال دو قطعه کار با هم یا اتصال قطعه به میز از آن استفاده کرد. میزانی باز شدن دهانه گیره برای کار با آن بسیار اهمیت دارد.

F شکل :

این نوع گیره هم کارایی مانند مدل C شکل دارند اما تفاوت این دو در ظرفیت بیشتر بازشدن دهانه در مدل F شکل است. قطعه کاری که در این مدل قرار می‌گیرد طول یا ضخامت بیشتری دارد.

گیره سه طرفه :

با داشتن سه بازوی پیچی امکان اتصال قطعه کار از سه طرف را دارا میباشد. به همین دلیل میتواند دو قطعه کار را از بالا و پایین و یک قطعه کار دیگر را در راستای افقی نگهدارد. برای تکان نخوردن دو قطعه کار روی هم نیز کاربرد دارد معمولا هنگام کار با MDF برای اینکه دو قطعه روی هم تکان نخورند از جهت افقی نیز به آن ها نیرو وارد میکند که از لیز خوردن آن ها جلوگیری کند.

گیره دو پیچی :

به صورت عمده در کارهای چوبی کاربرد دارد. زاویه های متفاوتی را میتوان با این دستگاه بدست آورد. داشتن دو پیچ در این گیره باعث می‌شود با بیشتر بستن یک پیچ زاویه های متفاوتی را ایجاد کنید که مخروطی و … هستند. به علت چوبی بودن دنبانه ها برای کارهایی که نیاز به خط نیافتادن به روی آن ها است کاربرد دارد.

گیره انبری :

گیره انبری یا فنری یک مدل دستی کوچک است که از نظرظاهر و همچنین عملکرد شبیه گیره‌های لباس ولی در ابعادی بزرگ‌تر است. معمولا زبانه‌های آن را با پلاستیک نرم می‌پوشانند تا در زمان کار به سطح مورد نظر آسیبی وارد نکند. این مدل برای کار‌های تعمیراتی کوچک مثل چسب یا رنگ زدن قطعات کوچک وسیله‌ای بسیار مناسب است.

گیره تفنگی :

گیره تفنگی از ابزاری است که در پروژه های مختلفی از خانه گرفته تا صنعت کاربرد دارد. دو شستی روی دستگاه وجود دارد که با گرفتن یکی از آن ها دهانه باز میشود و با دیگری دو دهانه به هم نزدیک تر شده و قطعه کار سفت تر می‌شود. معمولا در منبت کاری برای نگه داشتن قطعه چوب روی میز از این ابزار استفاده می‌شود.

گیره تسمه ای برای نگهداشتن قطعه هایی که چند ضلعی هستند کاربرد دارد. به همین ترتیب می‌توان اشکالی را کنار هم نگه داشت که شکل معمولی ندارند.

گیره لوله ای :

گیره لوله ای مانند مدل F شکل است فقط به جای دسته کناری یک میله قرار دارد که باعث می‎‌شود گیره به میزان بیشتری باز شود. تا جایی که شما میله داشته باشید دهانه گیره باز می‌شود.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد